Sproeien

Sproeien gewasbescherming en kunstmest

Door gebruik te maken van GPS-sectie afsluiting en GPS besturing bieden wij u de hoogste precisie van het spuiten van gewasbeschermingsmiddelen of kunstmest.

Om uw gewas te beschermen tegen ziekten, plagen en onkruiden, die de oogst beïnvloeden in negatieve vorm, beschikken wij over twee zelfrijdende veldspuiten. Wilt u uw gewassen behandelen, wacht dan niet te lang en vraag ons tijdig voor een advies. De laatste jaren is de wetgeving omtrent gewasbeschermingsmiddelen enorm aangescherpt, zo bent u verplicht om met een gekeurde machine te werken en u bent verplicht om verschillende veiligheidsmaatregelen te nemen. Ons visie hierin is dat wij de ontwikkeling omtrent de GBM bij te houden en aan de eisen te voldoen

Loonbedrijf Tamminga, betrokken bij iedere fase van de teelt

Agrifac Condor

Agrifac Condor

Voor het spuiten van gewasbeschermingsmiddelen beschikken wij over twee Agrifac Condors, beide sproeimachines hebben een werkbreedte van 36 meter en zijn voorzien van HighTechAirPlus (HTA).

Om een hoge precisie van werk aan u te leveren zijn beide machines uitgerust met GPS-sectie afsluiting en automatische besturing. De spuitmachines beschikken over een luchtdruk wisselsysteem om met een zo’n lage mogelijke bandenspanning te rijden, de machines zijn uitgerust met 52 cm banden en kunnen daardoor ingezet worden in alle gewassen.

Sinds het najaar 2019 beschikken de sproeimachines over een frontboom, wat het mogelijk maakt van het spuiten van smalle percelen en/of akkerranden.

Het leveren van gewasbeschermingsmiddelen is ook mogelijk! (alleen bedrijfsmatig gebruik)

Onkruid plaats specifiek?

Ridderzuring bestrijden is voor veel grasland noodzakelijk. Ridderzuring is een plant met een diepe wortel en grote bladeren. Hiermee is het een van de lastigste vormen van onkruid in het grasland om te bestrijden.

In samenwerking met DolfijnAgri is het mogelijk om ridderzuring te bestrijden plaats specifiek door middel van een quad. 

Wij helpen u graag

Maak kennis met Loonbedrijf Tamminga. Wij kunnen u assisteren bij alle werkzaamheden rondom bemesting. Ook wanneer u hulp kunt gebruiken bij andere werkzaamheden, neemt u gerust contact met ons op.