Oogst en stro

De oogst van tarwe, koolzaad en graszaad

De graanteelt, waaronder tarwe, gerst en graszaad valt, is een onmisbare teelt in het bouwplan van de akkerbouwer.

Hierin ligt ook immers het ontstaan van ons bedrijf. Voor de werkzaamheden in de graanteelt gaat het meestal om capaciteit. Voor het beperkte aantal werkbare dagen tijdens de graanoogst beschikken wij over hoge capaciteit. Wij beschikken in samenwerking met Loonbedrijf Groothoff over aantal grootpak persen en rondebalen persen voor in het stro. Wilt u meer weten? neem dan gerust contact met ons op!

Loonbedrijf Tamminga, oogsten zonder verliezen

Tarwe, koolzaad en graszaad

Oogst tarwe/koolzaad/graszaad

Voor het oogsten van granen ect. beschikken wij over twee John Deere combines. Wij zijn in staat om naast de tarwe gewassen ook andere gewassen te dorsen, de machines zijn hierop aangepast.

Voor het oogsten van koolzaad vanaf stam beschikken wij over een vario-maaibord en zijmessen, voor het oogsten van graszaad hebben we een 3.60 meter brede kleeden pick-up om zo min mogelijke verlies te hebben.

Grootpak en ronde balen

Groot pak persen

In samenwerking met Loonbedrijf Groothoff bieden wij u de mogelijkheid om uw stro in grote pakken te persen, de pakken maat die wij hanteren is 120 bij 90 cm. Doordat er in de zomer enkele werkbare dagen zijn voor het persen van stro, staan er meerdere persen klaar om altijd de benodigde capaciteit te behalen.

Ook het laden en het transporteren van het stro is mogelijk, dit wordt gedaan door middel van een shovel met een laag eigen gewicht, we beschikken over meerdere strowagens wat ideaal is voor het transporteren van het stro op afstand

Ronde balen in stro

Wij bieden u de mogelijkheid om uw stro in rondebalen te persen, we beschikken over meerdere rondebalen persen om altijd de benodigde capaciteit te behalen. De rondebalen worden in een diameter van 1.25 meter geperst, en als optie kan het stro gesneden worden.

Ook het laden en lossen van de ronde stro balen is mogelijk, dit wordt gedaan middels een shovel met een laag enigengewicht met brede banden. Wij beschikken over meerdere strowagen wat ideaal is voor het transporten van stro op afstand

Wij helpen u graag

Maak kennis met Loonbedrijf Tamminga. Wij kunnen u assisteren bij alle werkzaamheden rondom bemesting. Ook wanneer u hulp kunt gebruiken bij andere werkzaamheden, neemt u gerust contact met ons op.