Gespecialiseerd in bietenteelt

Bietenteelt

Wij beschikken over een modern en uitgebreid machinepark voor het telen van bieten. in het jaar 1962 begon het bedrijf met het rooien van suikerbieten dit werd gedaan toen de tijd met een 1 rijer Eicher systeem. Later in de jaren werd dit veranderd van een twee rijer rooier naar een 6 rijer zwad rooier, wat vervolgens weer opgeladen weer door een bietenlader. Ook in de bieten oogst stonden de technieken en innovaties niet stil, later veranderde de systemen van zwadrooiers naar bunkerrooiers van nu. Loonbedrijf Tamminga volgt de ontwikkelingen op het gebied van bietenteelt op de voet, wilt u meer weten over het binnen ons bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.

Loonbedrijf Tamminga, betrokken bij iedere fase van de teelt

Zaaien

Zaaien van de bieten

Bekijk de video hoe het bieten zaaien te werk gaat.

Bietenzaaien

Bietenzaaien gebeurt met twee machines, een 12 en een 18 rijige Monosem bietenzaaimachine. Beide machines beschikken over snijschijven en RKT-GPS voor een optimaal zaai resultaat. Verder beschikkend de machines over zaaibak bewaking. De 12 rijige zaaimachine beschikt over een granulaat strooier en rijenspuit als eventuele optie tijdens het zaaien.

Tijdens de groei

Bieten schoffelen

Een mechanische onkruidbestrijding wordt door Loonbedrijf Tamminga uitgevoerd met de 12 rijige Steketee schoffelmachine. De machine hangt in de fronthef en het schoffelwerk kan tot en met het sluiten van het gewas toegepast worden. Ook is er de mogelijkheid om de bieten te laten frezen door middel van een 12 rijige breviglieri, deze machine hangt evenals de schoffelmachine in de fronthef van de trekker.

Gewasbescherming Bietenteelt

Naast het mechanisch bestrijden van onkruid is het ook mogelijk om dit te doen met een zelf rijdende veldspuit. De veldspuit beschikt over hoge banden met luchtdrukwissel om zo min mogelijke insporing en bodemverdichting te krijgen, de veldspuit beschikt over een 36 meter brede spuitboom. De machine beschikt over sectieafsluiting op GPS om zo min mogelijke overlapping en beschadiging te krijgen in het gewas voor een optimaal resultaat.

Oogst

Bieten rooien

Voor het rooien van de suikerbieten beschikken wij over drie Vervaet bunkerrooiers en een twee-fasen systeem. De Vervaet bietenrooiers beschikken over hoge en brede banden voor een zo min mogelijke bodemverdichting, door het uniek rooi systeem van Vervaet wordt er mogelijk gemaakt om de beste rooi resultaten te krijgen, zelfs onder veeleisende oogstomstandigheden.

Het twee fasen-systeem is uitstekend toepasbaar voor het rooien van knollen en voederbieten.

Bieten Transport

Wij kunnen de gehele bietenoogst voor u verzorgen. Het transport gebeurt met 16 ton’s Kieper die voorzien zijn van brede lagedrukbanden voor een minimale bodemverdichting. 

Wij helpen u graag

Maak kennis met Loonbedrijf Tamminga. Wij kunnen u assisteren bij alle werkzaamheden in de bietenteelt. Ook wanneer u hulp kunt gebruiken bij één of enkele van de werkzaamheden, neemt u gerust contact met ons op.