Bemesting

Bemesting

Bemesting op hoog niveau, door gebruik te maken van GPS en de optimale toediening.

Bemesting, wij beschikken over verschillende machines voor het toedienen voor een bemesting. De laatste jaren omtrent de regelgeving voor het toedienen van (kunst)mest, zijn de regels veranderd/aangescherpt. De toegestane hoeveelheid kunstmest daalt en is daardoor van belang voor een optimale toediening en geen verliezen, dit kan gerealiseerd worden door de juiste kunstmest met daarbij de juiste toediening.

Loonbedrijf Tamminga, voor bemesting op hoog niveau

Kunstmest strooien

Kunstmest strooien

Kunstmest strooien doen wij met een GPS gestuurde Amazone kunstmeststrooier, de kunstmeststrooier beschikt over een weegsysteem en kantenstrooiplaat. Door het hydraulisch aandrijven van de schijven is het mogelijk om een variabele strooibreedte te creëren. De strooibreedte verschilt van 10 tot 36 meter afhankelijk van het product en de rijsporen.

Ook is het mogelijk om plaats specifiek kunstmest toe te dienen, dit wordt gedaan middels het taakkaarten.

 

De oplossing voor smalle silo's

Ook smalle kunstmest silo’s zijn geen probleem, hiervoor hebben wij een vijzel die geplaatst kan worden onder de silo!

Mest / Kalk strooien

Mest / Kalk strooien

Het strooien van mest (of andere organische meststoffen) gebeurd middels een Tebbe HS180. De meststrooier beschikt over een groot laadvermogen wat ideaal is voor transport. Door het grote laadvermogen is er een hoge capaciteit haalbaar, ook voor op de percelen op afstand. 

Het laden van de meststrooier is mogelijk door middel van een shovel of mobiele kraan. In overleg is het mogelijk om te strooien met 2 mestverspreiders.

 

Kalk strooien

Vanaf nu is het mogelijk om vanuit eigen opslag kalk te strooien naar de gewenste hoeveelheid!

Spaakwiel bemesting

Spaakwiel Bemesting

De Duport Liquiliser is speciaal ontwikkeld voor het injecteren van hoogwaardige, vloeibare kunstmeststoffen. De Duport Liquiliser bestaat uit een stevig frame met spaakwielen. Via de holle pennen van de spaakwielen wordt de vloeistof op de juiste diepte in de bodem gebracht. Er wordt gewerkt in 2 verschillende werkbreedte van 8 meter en 13.5 meter, de spaakwiel bemester beschikt over brede banden met een schuif as voor een zo laag mogelijke bodemverdichting.

Toevoegen van miniralen is ook mogelijk! Voor meer informatie neem gerust contact op!

Spuiten vloeibare kunstmest

Wij beschikken over 2 Agrifac Conder spuiten, met een werkbreedte van 36 meter. De Agrifac beschikt over spoorbreedte verstelling en luchtdrukwissel systeem om bodemverdichting te verlichten. De spuitmachine is uitgerust met verschillende spuitdoppen voor in de kunstmest, ook is levering van de verschillende kunstmest soorten mogelijk!

Wij helpen u graag

Maak kennis met Loonbedrijf Tamminga. Wij kunnen u assisteren bij alle werkzaamheden rondom bemesting. Ook wanneer u hulp kunt gebruiken bij andere werkzaamheden, neemt u gerust contact met ons op.