Inkuilen

De grasoogst

Het inkuilen van gras op verschillende mogelijkheden, voor uw beste ruwvoer kwaliteit!

Wij beschikken over verschillende machines voor het inkuilen van gras, van het inkuilen met een ladewagen tot het persen van rondebalen of vierkante pakken. Door de machines goed te onderhouden en te verjongen streven wij er naar om de hoogste kwaliteit van ruwvoer voor u te kunnen kuilen.

Loonbedrijf Tamminga, van kuilen tot persen van uw ruwvoer

Ronde balen en vierkante pakken

Ronde balen persen

Het persen van rondebalen wordt gedaan middels een Krone en McHale rondebalen pers. Beide persen beschikken over snijinrichting om uw product naar de gewenste snijlengte te persen. beide persen zijn uitgevoerd als een perswikkelcombinatie een bijkomend voordeel voor u is dat de persen over een Folie binding systeem voor de optimale ruwvoer kwaliteit! 

Het laden en lossen van de rondebalen is ook mogelijk voor u, dit wordt gedaan middels een shovel met een laag eigen gewicht met brede banden

Vierkante pakken persen

In samenwerking met Loonbedrijf Groothoff bieden wij u de mogelijkheid om uw gras/hooi in grote pakken te persen. De graspakken worden gewikkeld met een Kuhn wikkelaar. In drukke periodes beschikken wij over een tweede combinatie die altijd voor u klaar staat!

Ook het laden en het transporteren van het gras is mogelijk, dit wordt gedaan door middel van een shovel met een laag eigen gewicht, en brede banden

Opraapwagen

Opraapwagen

Het inkuilen van gras wordt gedaan middels een Pöttinger opraapwagen, de opraapwagen beschikt over hoge en brede banden voor een lage bodemdruk. De opraapwagen is uitgerust met een groot tal messen en verdeel walsen om uw gras optimaal op de kuil te brengen.

Ook bieden wij de mogelijkheid om in samenwerking met Loonbedrijf Groothoff, met twee combinaties uw gras te oprapen. tevens is er de mogelijkheid van het verdichten van uw kuil middels een verzwaarde trekker met kuilverdeler.

Wij helpen u graag

Maak kennis met Loonbedrijf Tamminga. Wij kunnen u assisteren bij alle werkzaamheden rondom bemesting. Ook wanneer u hulp kunt gebruiken bij andere werkzaamheden, neemt u gerust contact met ons op.